Meeslepend…

Jan, Bas en Engel, eind 1945, Weert

Jan, Bas en Engel, eind 1945 in Weert

De Stichting Pelita richt zich op ondersteuning en opvang van Indische Nederlanders. Het algemene doel is hulpverlening aan de getroffenen van de oorlog met Japan en de Bersiapperiode. De stichting geeft onder meer Pelita Nieuws uit, dat 6 maal per jaar verschijnt. Uit Pelita Nieuws het volgende bericht.

Duizend Dagen Indië

Duizend Dagen Indië

“Meeslepend… Duizend Dagen Indië is het dagboek dat Jan van Trigt schreef. Van Trigt ging als oorlogsvrijwilliger met het 4e (later 8e) bataljon Stoottroepen in januari 1946 met de Alcantara naar Nederlands-Indië. Hij zette zijn belevenissen op papier, oorspronkelijk bedoeld voor zijn toenmalige vriendin die in Nederland achterbleef.

Toen Jan van Trigt in 1948 met de Indrapoera terugkeerde naar Nederland was zijn verloving (in Manado had Van Trigt zich met zijn vriendin in Nederland met de handschoen verloofd) inmiddels verbroken, maar het dagboek bleef bewaard. De dochter van Van Trigt, Inge Wolters-van Trigt, heeft het samen met Tom Visser bewerkt tot het boek Duizend Dagen Indië. Een uitermate succesvolle en boeiende bewerking mogen wij wel zeggen: bijzonder openhartig, moeilijk opzij te leggen en gelardeerd met veel zwart-wit foto’s. Graag verwijzen wij ook naar de uitgebreide website over Duizend Dagen Indië.

Meer weten over het boek Duizend Dagen Indië? Ga naar:

Eerste reacties

Geen censuur

De makers

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s