Aan de vergetelheid ontrukt

Oerlikon luchtdoelmitrailleur, Bali, Gilimanoek, juli 1946Hans Stam op de tweede rij, links, in Gilimanoek op Bali, juli 1946

De heer Hans Stam uit Heemskerk schreef ons: “Met veel interesse heb ik het boek ‘Duizend Dagen Indië’ gelezen, vooral omdat ik zelf deel uitmaakte van 8 R.S. en dus de hele geschiedenis in het boek ook heb meegemaakt. Wel was ik als stukscommandant zware mitrailleurs gebonden aan het echte militaire dienst leven. Jan kon met meer vrijheid rondlopen en gaan waar hij het nodig of wenselijk achtte. Enkele gebeurtenissen tijdens de politionele actie heeft hij goed beschreven, ik was er soms zelf bij. Gelukkig zonder kleerscheuren, als je twee keer malaria tertiana niet meerekent.

Kaartje van Bali

Kaartje van Bali

Tot mijn grote verrassing sta ik zelf ook nog op een foto in het boek, nl. de foto op blz. 74 in Gilimanoek* (Bali), waarop ik links op de tweede rij sta, leunend op het geschut. Ik ben de auteurs en vooral de dochter van mijn oude strijdmakker zeer erkentelijk dat zij ons nog even aan de vergetelheid hebben ontrukt!”.

* in het uiterste westen van Bali
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s