Eerste exemplaar ‘Duizend Dagen Indië’ uitgereikt

Vlnr: Tom Visser, Jan Hillebrand en Inge Wolters-van Trigt met kleindochter Anouk bij de uitreiking van het eerste exemplaar van ‘Duizend Dagen Indië’

Op vrijdag 27 april 2007 werd ‘Duizend Dagen Indië‘ feestelijk uitgereikt aan de heer Jan Hillebrand. In het Oorlogs en Verzetsmuseum Rotterdam (thans: Museum Rotterdam ´40-´45 NU) ontving hij het eerste exemplaar uit handen van de auteurs, Inge Wolters-van Trigt en Tom Visser. Jan Hillebrand is de broer van een gesneuvelde strijdmakker van Jan van Trigt, die in 1945-1948 het dagboek schreef, waarop ‘Duizend Dagen Indië’ gebaseerd is.

Het graf van Evert Hillebrand

Evert Hillebrand sneuvelde op 10 augustus 1946 op Bali, door een ongelukkig misverstand. Eigen troepen beschoten hem, met dit rampzalige gevolg. Zijn broer Jan Hillebrand verkeerde tot voor kort in onwetendheid over de omstandigheden waaronder zijn broer was gesneuveld. Hij plaatste in 2005 een oproep om informatie hierover op de website van de BOSS (Bond van Oud-Stoottroepers en Stoottroepers). Inge Wolters-van Trigt kon hem in 2006 – 60 jaar na dato! – vertellen hoe het gebeurd was. Het stond in het dagboek van haar vader beschreven.

Meer weten over het boek Duizend Dagen Indië? Ga naar:

De Balinese Legong danseres

Rijke en gevarieerde bron

Indië-veteraan Goedegebuure

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s